Palvelukeskuksen asukkaalle tehdään henkilökohtainen palvelusuunnitelma. Käytössä on neljä erilaista palvelutasoa, joista sopivin valitaan asukkaan tarpeiden mukaan. Kaikkiin palvelutasoihin sisältyy lounasruoka kerran päivässä ruokasalissa. Uusien asukkaiden Tervetuloa taloon - paketti sisältää lisäksi asukkaan terveystarkastuksen, perehdytyskirjasen sekä opastuksen talon turvatekniikkaan.

Palvelutasojen hinnat 1.1.2018 alkaen: (alla olevien palvelumaksujen lisäksi asumismenoihin kuuluu asunnon vuokra, joka määräytyy asumisneliöiden mukaan.) 

1 Palvelutaso 451 €/kk (1 hlö)  ja   744 €/kk (2 hlöä)

Henkilökohtaisen avun tarvetta ei ole. Palvelumaksuun kuuluu lounaan lisäksi mm. siivous kerran kuukaudessa, oikeus käyttää peruspalveluita, saunaa ja uima-allasta, pyykkitupaa, kuntosalia, apteekkipalveluita, kimppakyytiä ja osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin.

2 Palvelutaso 504 €/kk (1 hlö)  ja  813 €/kk (2 hlöä)

Henkilökohtaisen avun tarvetta ei ole. Palvelumaksuun kuuluu lounaan lisäksi kotisiivous ja pyykkihuolto. Asukkaalla on oikeus käyttää peruspalveluita, saunaa ja uima-allasta, kuntosalia, apteekkipalveluita, kimppakyytiä ja osallistua ohjattuihin toimintatuokiohin.

3 Palvelutaso 841 €/kk (1 hlö)   ja  1237 €/kk (2 hlöä)

Henkilökohtainen voinnin tarkistus ja/tai lääkkeenjakokäynti kerran päivässä, mahdollinen iltakäynti eri maksusta. Palvelumaksuun kuuluu lounaan lisäksi siivoukset ja pyykkihuolto. Lisäksi hyvinvointirannekkeen vuokra sisältyy hintaan. Hälytyskäyntimaksut laskutetaan erikseen. Asukkaalla on oikeus käyttää peruspalveluita, saunaa ja uima-allasta, kuntosalia, apteekkipalveluita, kimppakyytiä ja osallistua ohjattuihin toimintatuokiohin.

Huomioitavaa!

Palveluasuminen rinnastetaan kotona asumisen tyyppiseksi avopalveluksi, joten asukkaat voivat anoa Kelan asumis- ja hoitotukea normaaliin tapaan. Myös verottaja hyväksyy osan palvelumaksusta kotitalousvähennyksen piiriin.

 4 Hoivapalvelutaso (palvelusetelillä tuotettu) 2353 €/hlö/kk

Päivittäisissä toiminnoissa selviytymiseen tarvittavat henkilökohtaiset hoito- ja avustamiskäynnit sekä lääkehuollon ylläpito (ei sisällä lääkkeitä). Asukkaalta edellytetään kohtuullista toimintakykyä ja omatoimisuutta itsenäisen liikkumisen ja ruokailun suhteen, sekä kykyä hälyttää tarvittaessa apua hälytysrannekkeella tai omalla puhelimella. Lounaan lisäksi aamu- ja iltapalat kuuluvat hintaan. Kotisiivoukset, pyykkihuolto, viikottainen sauna-apu ja hyvinvointirannekkeen vuokra sisältyvät hintaan, hälytyskäynnit laskutetaan erikseen. Asukkaalla on oikeus käyttää peruspalveluita, kuntosalia, apteekkipalveluita, kimppakyytiä ja osallistua ohjattuihin toimintatuokiohin.

PALVELUSETELILLÄ TUOTETTAVASTA HOIVAPALVELUTASOSTA SAA LISÄTIETOJA PALVELUKESKUKSESTA tai KOUVOLAN KAUPUNGIN ASUMISPALVELUOHJAAJILTA.

Additional information

© Haanojan palvelukeskus - 2018