Sähköhoidot

Sähköhoitoja käytetään erilaisissa nivelten, lihasten ja hermojen kiputiloissa ja verenkiertohäiriöissä. Sähköhoito vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää aineenvaihduntaa. Sähkö ohjataan hoitoalueelle kumisilla tai metallisilla lätkillä tai imukupeilla, joita kutsutaan elektrodeiksi. Virran voimakkuutta säädellään yksilöllisesti asiakkaan tuntemusten mukaan. Ihon ja sähkön väliin tulee aina kostea sieni, joka välittää sähkön hoitoalueelle. Sähköhoitoa ei voida antaa, jos asiakkaalla on sydämen tahdistin, vaikeita rytmihäiriöitä, tunnottomuutta hoitoalueella tai pahanlaatuinen kasvain tai metalliesineitä hoitoalueella (esim. tekonivelet).

 

Interferenssivirta (IF)
Interferenssivirralla päästään syvälle kudokseen ja sitä käytetään usein laaja-alaisissa oireissa. Meillä IF:ää annetaan imukupeilla. Imukuppeja käytettäessä hoidon vaikutusta voi tehostaa alipaineella (pumppausmenetelmä). Hoitoaika on 10 - 45 minuuttia.

 

High voltage (HV)
HV:ssä on yksi iso metallinen elektrodi ja kaksi pienempää kumielektrodia tai pistemäinen käsielektrodi. Tällä virtamuodolla päästään syvälle kudoksen läpi. Hoitoa voidaan antaa jalkoihin tai käsiin myös vedessä. Hoitoaika on yleensä 15 minuuttia.

 

TNS
Meillä on käytössä paristokäyttöinen pieni laite, joka antaa hermostoon vaikuttavaa sähkövirtaa. TNS:n on myös todettu lisäävän kehossa endorfiinin tuotantoa, jolla on kipua lievittävä ja hyvänolontunnetta lisäävä vaikutus. Hoitoaika on 20 - 45 minuuttia.

 

Mikrovirta
Virta johdetaan asiakkaaseen kynämäisillä elektrodeilla. Hoitoaika on lyhyt, vain muutama minuutti.

Additional information

© Haanojan palvelukeskus - 2018